Επιλογή εταιρείας που παρέχει web hosting

Οι εταιρείες που παρέχουν web hosting (φιλοξενία ιστοσελίδων) προσφέρουν διάφορα πακέτα με συνεχώς αυξανόμενη ποιότητα, υψηλών ταχυτήτων σε προνομιακές τιμές και πληθώρα χαρακτηριστικών.

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη, ώστε να επιλέξετε το σωστό πακέτο φιλοξενίας και την εταιρεία Web Hosting που σας ταιριάζει καλύτερα. Κάθε πελάτης θα πρέπει να έχει ιδιαίτερη μεταχείριση και να απολαμβάνει ποιοτικές υπηρεσίες.

  • Η επιλογή σας δεν πρέπει να γίνει μόνο με βάση το κόστος

Το κόστος είναι για τους περισσότερους βασικός παράγοντας επιλογής πακέτου Web Hosting. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι η αγορά ενός πολύ οικονομικού πακέτου φιλοξενίας μπορεί να κρύβει κινδύνους.

  • Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει πίνακας ελέγχου

Πριν αποφασίσετε ποια εταιρεία Web Hosting θα επιλέξετε, βεβαιωθείτε πως θα σας παρέχει πρόσβαση σε ένα πίνακα ελέγχου (cpanel, plesk κ.τ.λ.), τον οποίο θα χρησιμοποιείτε ώστε να διεκπεραιώσετε τις βασικές εργασίες που αφορούν την ιστοσελίδα σας.

  • Τεχνική υποστήριξη και βοήθεια

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες επιλογής εταιρείας Web Hosting είναι η παροχή τεχνικής υποστήριξης. Το τεχνικό τμήμα της εταιρείας που θα αποφασίσετε να συνεργαστείτε θα πρέπει να είναι δίπλα σας για ότι προκύψει σχετικά με τις υπηρεσίες σας, καθημερινά, Σαββατοκύριακα και αργίες, να σας παρέχει αδιάλειπτα την καλύτερη δυνατή εμπειρία στις υπηρεσίες φιλοξενίας. Είτε πρόκειται για τεχνική υποστήριξη πάνω σε κάποιο ζήτημα που αντιμετωπίζετε, είτε έχετε κάποια απορία που πρέπει να ξεδιαλύνετε ή απλώς χρειάζεστε μια συμβουλή για να κινηθείτε προς την σωστή κατεύθυνση, πρέπει να βρίσκεστε σε ανοιχτή επικοινωνία.

  • Εξασφαλίστε μια πιθανή αλλαγή (αναβάθμιση) πακέτου στο μέλλον

Ένα ακόμη σημαντικός παράγοντας για την επιλογή εταιρείας Web Hosting, είναι η δυνατότητα αναβάθμισης του πακέτου σας, αν κρίνετε ότι οι ανάγκες της ιστοσελίδας σας έχουν αλλάξει. Θα πρέπει σε οποιαδήποτε στιγμή να μπορείτε να αναβαθμίσετε αυτόματα το πακέτο φιλοξενίας που έχετε επιλέξει.

  • Ασφάλεια & προστασία

Η θωράκιση όλων των server και η θωράκιση κάθε επιμέρους χώρου φιλοξενίας είναι κρίσιμα για το δικό σας site. Θα πρέπει να υπάρχει προστασία της εισερχόμενης αλληλογραφίας σας από spam, virus, και όλων των τυχόν επιθέσεων. Πρέπει να φροντίζουν ώστε τα προσωπικά σας δεδομένα να είναι προστατευμένα ανά πάσα στιγμή, είτε πρόκειται για προσωπικά στοιχεία είτε για στοιχεία συναλλαγών.

  • Τεχνολογική υποδομή και τεχνογνωσία

Οι servers θα πρέπει να είναι ειδικά διαμορφωμένοι για τις αυξανόμενες ανάγκες της ελληνικής αγοράς, να εξυπηρετούν κάθε σας ανάγκη, χωρίς διακοπές και με την καλύτερη ποιότητα. Οι διαδικτυακοί χρόνοι απόκρισης πρέπει να είναι οι ταχύτεροι και οι ταχύτητες ανάγνωσης στη φιλοξενία σας οι μεγαλύτερες.